Historie activiteiten

Optredens

2018

22 december, Mystieke Kerst in Kuinre

23 december Kerst In Oud Kampen (KIOK)

2017

7 april

Optreden in Nunspeet bij een bijeenkomst van de Red Hat Society

Ga voor een impressie naar video Red Hat Society

2016

2x uitverkocht Concerto Basilica!

Succesvolle dubbelkoor-concerten Euphonion Singers en Vox Five

 

Het weekend van 12 en 13 november 2016 stond voor Vox Five in het teken van twee heel bijzondere concerten die gehouden werden in de Buitenkerk van Kampen. Samen met de Euphonion Singers (uit Wilsum) had Vox Five in de maanden daarvoor toegewerkt naar een concert waarbij de muzikale kwaliteiten van (oorspronkelijk) een gospelkoor en een popkoor in één gezamenlijke akoestische belevenis werden gebundeld. Twee totaal verschillende koren presenteerden zich samen tijdens de dubbelkoor-concerten bestaande uit een speciaal opgezet ‘basiliek’-programma. De bedoeling was om één concert te geven, maar toen bleek dat de kaarten al snel uitverkocht waren, is er een extra concert ingelast. Ook hiervoor waren ruim van tevoren geen kaarten meer beschikbaar. Diegenen die wel een kaart hadden bemachtigd, werden getrakteerd op een doorlopend muzikaal onthaal. Het publiek kwam ogen en oren tekort en reageerde enthousiast op het zeer gevarieerde programma waarbij koorleden regelmatig van positie wisselden en de 5-stemmige zangpartijen van verschillende kanten in de kerk te horen waren. Ook op het eind liet het publiek zich niet onberoerd en werd aangenaam verrast door de twee koren. Terwijl Vox Five en de Euphonion Singers hun slotlied ‘A little bit of paradise’ inzetten, zongen de mensen in de kerk (begeleid door enkele koorleden) het lied ‘We are the world’ door de koren heen. Een belevenis die je niet vaak meemaakt. Dat dit zo gezongen kon worden, was te danken aan de speciale arrangementen van muzikaal leider Anton Jansma, die beide koren begeleid. Het werd een prachtig slot aan een prachtige zangavond!

Voor een foto impressie klik: hier

November 2016

Persbericht

Kampen, 21 oktober 2016

 

 

Concerto Basilica uitverkocht; eenmalig extra concert ingelast

 

Dat er interesse zou zijn voor het dubbelkoor-concert van het (oorspronkelijk) gospelkoor de Euphonion Singers uit Wilsum en Vox Five uit Kampen (van oorsprong een popkoor) hadden de koren wel verwacht, maar dat het zo snel uitverkocht zou zijn, hadden ze in hun stoutste dromen niet durven hopen. Feit is dat er voor het concert op zaterdag 12 november geen kaarten meer beschikbaar zijn. “Elke bezoeker moet het concert intens kunnen beleven. Daarop is het aantal zitplaatsen afgestemd zodat het zicht op het podium, het koor en de geluidskwaliteit voor iedereen optimaal zijn”, aldus de organisatoren. Gezien de grote belangstelling is besloten nog één extra Concerto Basilica te geven. Het extra concert vindt plaats op zondag 13 november om 16.00 uur in de Buitenkerk, Buiten Nieuwstraat 101 te Kampen. Toegangskaarten zijn voor € 8,- per stuk te bestellen via www.voxfive.nl of www.euphonionsingers.nl of rechtstreeks te verkrijgen bij Tabaktief Th. Goosen aan de Oudestraat 130 in Kampen. Ook voor dit concert geldt: wees er snel bij, want op = op. Indien er nog plaatsen beschikbaar zijn, is de toegang op de dag zelf € 10,-.

 

Muzikale samensmelting

Het Concerto Basilica is een concert waarin de muzikale kwaliteiten van de Euphonion Singers en Vox Five in één gezamenlijke akoestische belevenis worden gebundeld. Twee totaal verschillende koren brengen één harmonieus geluid in het speciaal opgezette ‘basiliek’-programma. Tijdens Kerst in oud Kampen 2015 hebben de koren, die beiden onder leiding staan van componist-arrangeur en muzikale duizendpoot Anton Jansma, al enkele nummers samen gezongen. Veel bezoekers van KIOK namen de tijd om in de Buitenkerk te blijven luisteren. Ook toen al bleken de mini-optredens van beide koren ware akoestische belevenissen, mede  dankzij de geluidsversterking die op een bijzondere manier aan de kerk akoestiek was aangepast. De reacties vanuit het publiek waren zodanig positief dat de koren met deze ervaring nog een stap verder zijn gegaan. Afgelopen juni hebben zij tijdens Amusing Hengelo (het grootste korenfestival in Nederland) een speciaal samengesteld dubbelkoor-concert ten gehore gebracht. Dat concert vond plaats in de Lambertus basiliek, één van de mooiste akoestische ruimtes van Nederland (zie voor filmpjes van dit optreden www.facebook.com/euphonionsingers). Dit basiliek-programma werd met een overweldigend enthousiasme door het publiek ontvangen en daarop is het idee ontstaan om dat dubbelconcert nog eens in de eigen regio te herhalen.

 

Achtergrond

De Euphonion Singers bestaan als koor al ruim 45 jaar en zijn ooit begonnen als plaatselijk gospelgroepje. In de loop der jaren zijn de Euphonion Singers uitgegroeid tot een welhaast legendarisch koor met een indrukwekkende veelzijdigheid en kwaliteit, dat een unieke plaats inneemt in het Nederlandse korenveld. Sterke kanten: grote diversiteit in muziekstijlen en koorsounds, meeslepende uitstraling, sublieme solisten en breedheid van het repertoire.
Vox Five is in september 2008 opgericht vanuit de filosofie ‘Je hoeft niet te kunnen zingen om bij een koor te komen, want zingen kun je leren’. Het gaat er vooral om lekker met elkaar muziek te maken en daaraan heel veel plezier te beleven. Het koor zingt vette pop- en rocknummers maar ook gevoelige ballads uit de jaren zestig tot nu. Dat varieert van nummers van Michael Jackson, Queen en The Beatles tot Adèle, Fun en Gavin Degraw. Beide koren staan vanaf het begin onder leiding van Anton Jansma. Zie voor uitgebreide informatie de websites van de twee koren.

Special Night Project

special-night-project-filmopnames_dsc04324b42c-kampen

Kunnen vijf koren en een dialectband hun zes verschillende eigen nummers door elkaar zingen en klinkt dat dan ook nog? JA is het antwoord. Met het geniale meesterwerk A Special Night Project van Anton Jansma (Prevoices) kan dat. We hebben er zelfs een videoclip bij gemaakt.
Special Night VIDEO
special-night_persbericht

18 juni – Langste dag, Hattem (optredens om 13.00 en 15.00 uur).

Zaterdag 4 juni- korenfestival Amusing Hengelo met twee optredens en een geweldig extra afsluitend optreden in de basiliek van Hengelo.

Zaterdag 21 mei 2016- Buurtfeest in de Bongerd, zie voor een impressie bij de foto’s en video’s

Zondag 20 december 2015- Kerst in Oud Kampen, optreden in Buitenkerk

Zaterdag 19 december 2015 Kerst in Oud Kampen -optreden in Buitenkerk

 

 

 

Zaterdag 12 december 2015

Optreden in Elburg.

 

 

 

Amusing Hengelo 2015 6 juni

 

Weer erg gezellige en mooie dag in Hengelo.

Ook als toeschouwer zeker de moeite waard eens in Hengelo te komen kijken en luisteren.

Amusing Hengelo 2015

____________________________________________________________________________

 

Gezamenlijk optreden Vox Five en Southern Wind; twee koren verbonden in een internationaal concert
23 jaar vriendschappelijke relaties tussen de partnersteden Kampen en Eilat (Israël)
27 mei 2015

Eind 2014 werd Vox Five benaderd door de Stichting Kampen Internationale Samenwerking (K.I.S.) met de vraag of het koor mee wilde werken aan een uitwisselingsprogramma tussen Kampen en partnergemeente Eilat. De bedoeling was dat het koor ‘Southern Wind’ (een erg goed jazzy-achtig koor van 20 personen) samen met Vox Five een concert zou geven. Aangezien Vox Five graag nieuwe uitdagingen aangaat, wilde het koor natuurlijk zijn medewerking verlenen en werd er in een paar maanden tijd toegewerkt naar een bijzonder concert.
Op de avond voor het concert was de eerste en enige gezamenlijke repetitie met een afvaardiging van Vox Five en Southern Wind ingelast. De kennismaking verliep hartelijk en de sfeer was goed. Onder leiding van muzikaal leider Anton Jansma werden verschillende liedjes ingestudeerd die de koren eventueel samen zouden zingen. Na enige tijd werd duidelijk dat met name de Israëlische nummers ‘Hevenu Shalom Aleichem’ en ‘Hava Nagila Hava’ zich leenden voor een gezamenlijk optreden.
27 mei was het dan eindelijk zover. De koren bereidden zich vanaf 18.00 uur voor met de soundcheck, waarna de zangers en zangeressen nog wat uitgebreider kennis met elkaar konden maken en hun belevenissen konden uitwisselen onder het genot van een kop koffie. De zaal begon in de tussentijd al lekker vol te lopen en iedereen had er zin in. Na nog wat laatste instructies kon het feest wat ons betreft, beginnen.

Tom Kuper, voorzitter van de stichting K.I.S., opende het concert en legde aan het publiek uit hoe een en ander tot stand was gekomen. Vox Five trad vervolgens als eerste op en bracht aan een enthousiast publiek een mix van bijzondere nummers ten gehore, waaronder Turn around, River deep mountain high, Love of my life, The Rose, Feeling allright, Who’s gonna save us, Down the road en Son of a preacher man met een fantastische solo van Miranda. De heren van Vox Five lieten zich ook niet onbetuigd en zongen samen met Anton het mooie The three bells. Het ging zoals altijd weer veel te snel voorbij en met het laatste couplet van Love shine a light gaven we het stokje over aan Southern Wind.
We waren allemaal zeer benieuwd naar hun optreden en wat hebben we samen met het publiek genoten! Ze zongen zowel nummers in het Hebreeuws als in het Engels (o.a. Blowin’ in the wind), maar ook een medley van de musicalfilm Grease en een Beatles-medley met nummers als Obladi Oblada, Hey Jude en Yesterday, waarbij ze de zaal helemaal meekregen. Ook het nummer Halleluja (van het Eurovisie songfestival) werkte aanstekelijk op de zaal.
In de finale zongen Southern Wind en Vox Five samen de ingestudeerde Israëlische nummers en werd het een klein feestje op het podium. Tot slot zette Anton nog een keer het nummer Halleluja in en zong de hele zaal mee.

Tom Kuper bedankte in zijn slotwoord de beide koren voor hun deelname en verwoordde het als volgt: “Het was een mooie avond. De finale paste bijzonder in onze doelstelling en beide optredens waren prachtig.”

We kijken dan ook met een tevreden gevoel terug op deze zeer geslaagde avond!

[Dit concert werd mogelijk gemaakt door de stichting Kampen Internationale Samenwerking (K.I.S.)]

 

_MG_0104 _MG_0074 _MG_0172 _MG_0196

D-L_MG_0126 Dirigent_D4C1521_cut D-R_MG_0125

———————————-

Geslaagde muziekavond Akelei (Kampen)
22 mei 2015

Vijf enthousiaste dames van speeltuin Akelei hebben voor de tweede keer een muziekavond georganiseerd waarbij ook Vox Five mocht laten zien wat het in zijn mars heeft. De dames organiseren dit soort evenementen geheel vrijwillig en vorig jaar werden zij nog uitgeroepen tot de “vrijwilligers van het jaar”. Behalve Vox Five waren ook de ‘Friends of the Pipes’ (een doedelzakmuziek gezelschap) uit Emmeloord in vol ornaat aanwezig en werd de muziekavond geopend en afgesloten door het ‘Jong Kamper Trompetterkorps’ (JKT).

Voordat de avond voor Vox Five echt van start kon gaan, werd voor het eerst in de geschiedenis van het koor het eigen podium opgebouwd, waarna de soundcheck volgde. Onder het genot van koffie, thee of een andere versnapering was het vervolgens wachten op het trompetterkorps dat de bewoners van de buurt Akelei met hun klanken verleidde naar de muziekavond te komen. Het begon in de tussentijd al gezellig druk te worden en na aankomst van het JKT konden we genieten van de doedelzakspelers die ons meenamen in Schotse sferen. Toen de beurt aan Vox Five was, zat de stemming er dan ook al goed in.

We trapten af met de hit ‘Baby when your gone’, waarna de woordvoerster van ons koor de vrijwilligers van de wijkvereniging complimenteerde voor de opzet van de muziekavond. Daarna zong Vox Five nog een aantal nummers van het repertoire, onder andere ‘Some body to love’, ‘The only one’ en ‘Happy’. Tot slot nam het Jong Kamper Trompetterkorps het stokje weer over en gaf nog een mini-taptoe waarna iedereen kon terugkijken op een geslaagde avond.

image

Akelei ex1

 

–—————————————————

5 mei viering.

Optreden.

DSC_4296

5 mei

_____________________________________________________

 

Optreden 8 november 2014: Broederband meets Vox Five (Nieuwe Kerk, Kampen)

Vox Five heeft opgetreden samen met de Broederband in Kampen. Het evenement heette dan ook ‘Broederband meets Vox Five’. Het was een schitterend en muzikaal goed concert, afgelopen 8 november 2014 in de Nieuwe Kerk in Kampen. Natuurlijk zijn er ook foto’s en video’s!

Voor de foto’s, zie ons foto-album hier. Klik op het de galerij “2014 Broederband Kampen”

Hieronder staan enkele video’s die van dit concert zijn geüpload naar YouTube.
Comments are closed