Over ons

Diversiteit en kwaliteit

Over ons: Vox Five bestaat sinds september 2008. We zingen vlotte pop-, rock- en blues hits uit de zestiger jaren tot hedendaagse muziek. Dat doen we vijfstemmig met drie vrouwenpartijen: sopranen, hoge en lage alten en met twee mannenpartijen: tenoren en bassen. Dat lijkt heel klassiek maar dat is ons zingen allesbehalve. Je zou onze manier van zingen kunnen omschrijven als ‘powerful’ en ‘vet’: we zingen met kracht en dynamiek.

We zijn een gemengd gezelschap van zo’n 65 personen. We zingen samen om het plezier en de energie die dat oplevert. Wel streven we, al zijn we amateurs, naar het hoogst haalbare niveau.

Bij ons hoef je geen noten te kunnen lezen. We krijgen de muziek in de vorm van mp3-tjes per e-mail thuisgestuurd. Dat betekent dat we onze partij vóór de repetitieavond thuis al oefenen. Het zijn unieke arrangementen van bekende songs.

 Over ons: enkele leden van Vox Five zingen erop los

Ons geluid

Eéns in de twee weken, op maandagavond, oefenen we in het gebouw van ijsclub VZOD gelegen aan de Beneluxweg 88 in Kampen. We treden drie tot vijf keer per jaar op. Anton Jansma is onze muzikaal leider. Hij arrangeert en begeleidt ons op zijn eigen en enthousiaste manier. Hij is ook de oprichter van het koor. Zelf heeft hij altijd in bands gespeeld en gezongen. Anton is muziek, iedere keer weer slaagt hij erin van bekende popsongs eigen bijzondere arrangementen te componeren. Dat levert die heel eigen ‘Jansma sound’ op, een uniek geluid in de popmuziek soms hard en rauw, dan weer heel ingetogen, maar altijd met passie gebracht. Anton werkt vanuit zijn eigen muziekpraktijk Prevoices.

Heb je zin gekregen om eens mee te komen zingen? Lees dan hier hoe en wanneer je kunt komen zingen.

Privacyverklaring

Klik hier als je de privacyverklaring van Vox Five wilt inzien.

Sfeerimpressie

Bekijk hier enkele foto’s van Vox Five tijdens de optredens. Ga voor meer naar onze foto-of video-pagina.

Comments are closed